And we'll discuss our big dreams, how we plan, to take over the planet

Lördag: Tog ut henne på en promenad direkt och det gick jättebra, tills vi för första gången skulle gå förbi fårhagen. Hon spännde upp sig när hon såg dem men stod ändå stilla, men självklart så skulle ett av fåren tvunget börja gå emot oss och då fick Caruso panik. Paniken slutade i att jag trots mina försök att hålla kvar, tappade det 2 meter korta grimskaftet och hon var lös. Första biten travde hon hemåt och vi gick fort efter, sedan ungefär 2/3 av biten hemåt så skrittade hon 20 meter framför oss. Fick tag i henne vid gödselstacken, bytte till longerlina och gick en liten runda igen. Denna gången gick det jättebra. 
 
Tränade sedan lite introducerande med longering som gick helt okej. 
 
Idag (söndag): Började med lite jobb i padocken. Både jag och Clara tränade med henne på att backa/stanna/svänga runt osv. Samt att när hon blir rädd så ska hon behålla fokus på oss och inte blockera och springa iväg. Allt gick iallafall hur bra som helst efter en stund. Sedan tog vi in henne och Gun i stallet och borstade henne osv. Hon har fått två sår på bakbenen varav den ena hade fått en liten svullnad runt sig så de sköttes om. Hon fick också pröva repgrimma för första gången och lyssnade snäppet bättre med den än med vanlig grimma. 
 
Clara kom också på att genom att gröpa ur ett äpple och lägga mineraler i den så fick vi i Caruso sina mineraler. Sedan åt hon också resterande av mineralerna (blandat med mosat äpple) direkt ur hinken utan minsta tvekan. 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback